חיסול מנהיגי חמאס כבר הוכח כמרתיע

תא"ל במיל' עודד טירה: יש לחזור למתווה החיסולים, שמנהיגי חמאס יסתובבו מפוחדים, ולהשמיד את העיר התת קרקעית, המנהרות והמפקדות, שמתחת עזה.

By:
שמעון כהן - ערוץ 7
May 24, 2021
מקור:

על האופן בו צריכה ויכולה ישראל להגיב הן על התקיפות מרצועת עזה והן על ההתפרעויות בירושלים, לוד והמשולש, שוחחנו עם קצין תותחנים ראשי לשעבר, תא"ל במיל' עודד טירה, כיום איש עסקים וחבר הנהלת פורום המפקדים הלאומי 'מבטחי'.

"נוצרו כאן מספר נסיבות שחברו למצב חדש. יש הרבה אינטרסנטים בבערה. זה מתחיל בפלגים בקרב ערביי ישראל והמובילים שלהם, נמשך לאיראן שרוצה לעשות לנו דה לגיטימציה כדי לחזק את מעמדה במו"מ מול האמריקאים", אומר טירה ומוסיף: "יש גם מחשבה אחרת. העובדה שבוטלו הבחירות ברש"פ מחזקת את המוטיבציה בחמאס להציג את אבו מאזן כמי שלא מגן על האינטרסים, ומהומות מציגות אותו ככזה. זה מעורר בפתח' מידה מסוימת של רצון להוכיח אלימות".

"בלב העניין ישנו מצב שבו ישראל נמצאת בתקופת ביניים בין ממשלות, וכשנמצאים בתקופת תפר ברור שמחר החשבון יהיה אחר, ובממשלה שאולי תקום ישנם אנשים שסבורים שצריך להקל עם הפלשתינאים ולהכיל את מה שהם עושים כדי ליצור מצב חדש במזרח התיכון". להערכת טירה במציאות שכזו, רגע לפני אפשרות להקמת ממשלה אחרת רבים בממשלה אינם מעוניינים להעז ולפעול שכן "מה שהם לא יעשו הם יוצגו לא טוב על ידי הממשלה הבאה, או שהם יואשמו כפירומנים או שיואשמו כפחדנים".

טירה סבור כי "רוב העם תומך במה שהממשלה עושה, אבל אין לכידות בעם. עיתונאים פוליטיקאים ואליטות מלוכדים רק סביב הרצון להדיח את נתניהו. זו לא לכידות. יש מי שרואה את המצב כהזדמנות להכות בחמאס וכשיש הזדמנות כזו צריך להכות בו, אבל כל מה שהממשלה תעשה יהיה ללא גיבוי ציבורי ותקשורתי. בעבר כשהיו מלחמות הייתה לכידות, המוזות שתקו, והיום זה לא קורה".

כשהוא נשאל אודות מה שנכון לפעול באופן מעשי מסייג טירה את הדברים ומבהיר כי "קל לתת עצות בלי לשבת בקוקפיט", ומשום כך הוא נזהר מלהשיא עצות מבלי לראות את התמונה הכוללת, אך עם זאת הוא אומר: "בהכללה אני יכול לומר שהייתי נוקט בעזה בפעילות נקודתית של חיסול מנהיגים, כפי שהיה בתקופת מופז כשר ביטחון ובוגי כרמטכ"ל. נוצרה כך הרתעה כי כל אדם רוצה לחיות. כיום הם בטוחים כי יש להם מערכת של מפקדות ומנהרות מתחת לקרקע והם יודעים שבסוף יהיה מי שיתווך להסדר. בנוסף צריך לפגוע סוף סוף במערכת המטרו של עזה, במערות ובמחילות".

"לגבי יהודה ושומרון, זה מרי ובמרי מטפלים כמו מרי. אני מקווה שפחות יפגעו באנשים ויותר יסכלו מפקדי ומעודדי טרור. יש לנו יחידות ממצוינות שיודעות לפעול בשטח. זה מורכב כי צריך לטפל בדברים בעודם באיבם", אומר טירה וכשהוא מתייחס להתפרעויות ערביי ישראל הוא אומר כי לא היה שולל אפשרות של הטלת עוצר בסיוע הצבא על ישובים ערביים, כאשר הכוחות אינם נכנסים אל תוך הישובים אלא מונעים השתלטות של המתפרעים על צירי תנועה. באשר לערים מעורבות הוא סבור כי יש לפעול ב"טיפול לייזר", כלשונו, להיכנס לערים ולטפל במובילי ההתפרעויות באופן ממוקד ויעיל.

recommended articles
No items found.
הרשאות שיווק,  נא לבחור את כל הדרכים שאתה רוצה לשמוע מן הפורום המזרח התיכון:
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.